Ormefarm

Hvor fedt kunne det ikke lige være, at være selvforsynende med orm hele året igennem? Om sommeren, hvor mængden af nedbør er begrænset, kan det være utrolig svært at fremskaffe sine egne orm på traditionel vis. Tilsvarrende er de umulige at fremskaffe om vinteren pga. den frosne jord. Jeg har været så heldig, at have fået fat i en ormegårds-guide som kan hjælpe dig igang med opstart af egen ormeproduktion. 


Guiden krediteres udelukkende til Mathias Skovgaard som har været så utrolig venlig, at give mig tilladelse til at poste hans guide så alle kan få glæde af den.

Ormeguide:


Start31L PVC eller Flamingokasse, 40L Plantesæk (laveste kvælstof), én håndfuld sand.
FoderKaffegrums, knuste æggeskaller, aviser, skræller fra f.eks. kartofler & gulerødder.
I bund og grund er det ikke særlig svært at holde en ormegård. Jeg skriver ud efter mine erfaringer og hvis I/du ikke er enige tager jeg meget gerne imod feedback!
Jeg bruger PVC, da jeg har oplevet at mine Tigerorm stikker af i Flamingokasse. Der er pros & cons, men hvis du har en kølig garage eller kælder burde dette ikke være et problem.
Jeg har oplevet at det bedste at give ormene af foder er som nævnt øverst. Det skal dog tilføjes at jeg varmt anbefaler at det skal være tørret for at undgå mug, og æggeskallerne skal være ”malet”, og ikke for meget af gangen. Hvis der først er gået mug i ormegården, kan man lige så godt smide alle ormene ud, da de næsten er umulige at redde.
Sandet bliver brugt til ormenes fordøjelse.



Det er vigtigt at holde jorden og ormene fugtige, men overvanding skal man holde sig fra. Ormene skal være slimede, hvis der er noget tegn på tørhed, får de en ½l vand.
Lad vær med at brug for meget tid på dem, da de ofte bare skal passe sig selv. Jeg tjekker automatisk hver gang jeg tager orm til fisketuren og har en flaske med vand ved siden af.
M.v.h.
Mathias Skovgaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar